PRO 19

Pronel, specialist in brand marketing producten, vertrouwde ons het ontwerp van hun nieuw bouwproject toe. Het bekende familiebedrijf uit Rumst verhuist binnenkort naar de overkant van de straat om daar een volgend hoofdstuk te starten.  Zij zullen zich vestigen op een bijzonder interessante zichtlocatie, op de hoek van de Antwerpsesteenweg en de Bussestraat, het voormalig adres van de befaamde discotheek Misty.

Het nieuwe gebouw bevat een handelszaak op de begane grond en 7 bovenliggende appartementen verspreid over de eerste en tweede verdieping. Een functionele hoogte van het magazijn vertaalt zich in een open ruime showroom met landschapskantoor. Wanneer men het gebouw vanop de Antwerpsesteenweg benadert zorgt dit balkvolume voor een duidelijke leesbaarheid van de benedenverdieping. Door te werken met slechts 2 materialen blijft het gehele gevelbeeld een strakke rust uitstralen. Wit architectonisch beton benadrukt het handelspand en het bijhorende handelsmerk op de begane grond en loopt vervolgens slingerend naar boven door over de rest van de verdiepingen om daar tevens dienst te doen als vaste zonnewering. Het andere materiaal is een antracietkleurig aluminium en komt terug in het buitenschrijnwerk, de dakranden en in de geprofileerde gevelbekleding.

Aan huidige en toekomstige duurzaamheidsnoden wordt voldaan door laadpunten voor elektrische wagens en ruime fietsenbergingen te voorzien. Het dak vervult zijn functie als technisch uitgeruste vijfde gevel, met aan het zicht onttrokken, photovolta├»sche-  of zonnepanelen en lucht-water warmtepompen. 

Het gebouw werd achterin het perceel ingetekend om een maximale openheid en veiligheid van het kruispunt te garanderen en ruimte terug te geven aan het openbaar domein. In een latere fase wordt een landschapsarchitect aangesteld om deze buitenruimte op een kwalitatieve manier mee vorm te geven en het project nog verder in de verf te zetten.