MM 15

Op vraag van een jong koppel met kind werd deze woning ontworpen op het enige overblijvende vrije perceel in een rustige verkaveling met uitsluitend vrijstaande woningen. In tegenstelling tot bijna alle woningen langs deze zijde van de straat, waarbij de achtergevel volledig noord gericht is, werd de woning dwars op de voorgevelbouwlijn ingeplant. Hierdoor werd een zuidoost gerichte zijtuin gecreĆ«erd die het mogelijk maakte om gedurende de hele dag zonlicht tot in de leefruimtes en keuken toe te laten. Zowel in kleur als textuur werd gezocht naar contrasten met een rode gesinterde handvorm gevelsteen tegenover een glad zwarte aluminium beplating en buitenschrijnwerk. Binnenin de woning werd gewerkt met volledig witte muren en gepolierd beton tegenover inbouwkasten in wilde eik op het gelijkvloers en een eiken parketvloer op de verdieping. De woning is binnenin opgebouwd rond een grote dubbelhoge ruimte eettafel en leefruimte. Alle andere vertrekken werden rond deze centrale vide geschikt waardoor een heel open en verbonden gevoel ontstaat zonder de nodige privacy uit het oog te verliezen.