NIV 20

Omgeven door groen ligt, net buiten de stad, het industriegebied van Nijvel. Voor een onontgonnen hoekperceel in dit gebied vroeg BVI ons een ontwerp te tekenen. 

Met een 21-tal multifunctionele, flexibele en koppelbare units sluit de ontwikkeling aan bij de hoogtechnologische industrie die op het terrein aanwezig is. De ruimtes kunnen fungeren als testlabo of onderzoeksruimte maar ook meer traditionele bedrijvigheid kan er een thuishaven vinden. 

Het gebouw vooraan telt twee verdiepingen en bundelt alle kantoorfuncties voor de units: naast ruimte om kantoor te houden is er een gezamelijke vergaderzaal, nutsvoorzieningen, een fietsenstalling en een semi-ondergrondse parking voorzien. Hoewel de 2 gebouwen los van elkaar zijn ingetekend is communicatie mogelijk: een onderzoeksopstelling in een unit kan perfect worden opgevolgd op kantoor. 

Niet alleen is het duurzamer om functies te bundelen, het zorgt er ook voor dat medewerkers in een aangename, lichte omgeving kunnen werken. Het kantoorgebouw is ontworpen met grote glaspartijen en heeft een grote zichtbaarheid vanop de drukke gewestweg die naast het hoekperceel ligt.