NOES 20

Voor familiebedrijf Noesen ontwierpen we een nieuw bedrijfsgebouw op een bedrijvensite aan de E313 in Wommelgem.

Staalhandel Noesen handelt in hoogwaardig staal en heeft veelal kunstenaars en spelers uit de meubelindustrie als klanten.

Het nieuwe gebouw houdt op vele manieren rekening met haar bewoners. De inval van natuurlijk licht in het magazijn door het voorzien van meerdere lichtstraten en de eetplaats met terras voor de medewerkers aan de buitenzijde mét zicht op groen zorgen voor een aangename werkomgeving op de werkvloer.

Het thema licht is doorgetrokken in de inrichting door te kiezen voor een lichte en witte binnen aankleding. Het interieur van de kantoorruimte is verzorgd door Isabelle Arntz en ook hier werd licht het belangrijkste aandachtspunt. Er is ruimte voor kunstobjecten en de op maat gemaakte centrale trap trekt de verdiende aandacht.

Op bedrijfsorganisatorisch vlak werd er praktisch nagedacht. Een logistiek kantoortje waar klanten kunnen bestellen en afhalen optimaliseert de interne werking. Een uitbreiding van het aantal poorten en opslagmogelijkheden vergroot de mogelijkheden. De extra aandacht voor de cockpit van de magazijnier met zicht op het magazijn én de digitale routes van de vrachtwagens zorgen voor een verbeterde workflow.

Ook op vlak van duurzaamheid werden interessante keuzes gemaakt. Naast zonnepanelen op het dak is er een erg grote ondergrondse hemelwateropvang voorzien. Het volledige gebouw is voorzien van een geothermische waterpomp en er is gekozen voor glas met een lage zontoetredingsfactor (zta-waarde) waardoor koelsystemen minder zwaar gedimensioneerd moeten zijn. Er zijn ook laadpalen voorzien bij alle parkeerplaatsen, naburige bedrijven kunnen hier gebruik van maken.

Staalhandel Noesen is met het nieuwe gebouw klaar voor de toekomst, een groeiende en efficiënte bedrijfsvoering en de nodige aandacht voor haar medewerkers.